Artikel

Artikel
09/04/2019 Sofia Nicklasson
In Nyheter

ATRIKEL: FöretagsExtra

Läs hela artikeln här

 

 

Hållbart med inspiration från naturen

En bänkskiva i sten är praktisk, hållbar och vacker att titta på samtidigt som den passar i såväl köket som badrummet. Stenhuggeriet Stone Systems i Malmö erbjuder en mängd olika stenskivor, designade och tillverkade efter varje kunds specifika behov och önskemål som ger ett unikt slutresultat varje gång. De är anpassade för hem att trivas i länge.

Stone Systems är en av Sveriges största tillverkare av bänkskivor i sten och har under sina två decennier i branschen blivit ett välkänt namn bland återförsäljare i hela landet. Efter en nystart år 2017 drivs företaget av familjen Nicklasson samt ytterligare åtta stycken anställda. Av dem som arbetade inom produktionen tidigare är en stor del kvar, vilket gör att kompetensen inom verksamheten är lika omfattande nu som då.

– För oss inom familjen är det en helt ny bransch. Men å andra sidan har vi alltid varit en företagarfamilj, där vi nu senast kommer från ett företag där vi har sysslat med tillverkning av sågklingor. Det finns redan enorm erfarenhet och kunskap hos personalen här, men vi kompletterar med företagsledning, ekonomi och försäljning, säger Sofia Nicklasson.

Bänkskivor i sten är Stone Systems främsta expertområde, då i första hand till kök, men även till badrum och andra ytor där sten är önskvärt. Skivorna finns i tre olika material, bland annat natursten, till exempelvis marmor, granit, kalksten och kvartsit. Det andra materialet man kan välja är Silestone, som består av mer än 90 procent naturlig kvarts vilket ger materialet enastående motståndskraft och hygieniska egenskaper. Dekton är den tredje och mest tåliga varianten, men också den mest svårarbetade.

– Vi är mycket duktiga på Dekton. Det är ett nytt och väldigt uppskattat material, men är svårt för stenhuggerier att bearbeta just eftersom det är så hårt. Det tar mycket kraft av maskinerna, men vi har både kunskap och en riktigt bra maskinpark som klarar den påfrestningen. Vi är därför en av de få som kan hantera just Dekton i Sverige, säger Sofia.

Stone Systems sköter inte bara tillverkningen utan även måttning och montering. Därmed är det en enkel och smidig lösning för såväl återförsäljaren som kunden.

– Det unika med oss är storleken. Förra året var vi Sveriges största tillverkare av bänkskivor i sten. Dessutom har vi monteringsteam i både Stockholm och Göteborg, så vi kan ta uppdrag även i övriga delar av landet, avslutar Stig Nicklasson.

FÖRETAGS INFO


Stones Systems
Sofia Nicklasson
Lodgatan 12
21124 Malmö
Tel: 0702-205369
sofia.nicklasson@stonesystems.se
www.stonesystems.se