Dekton 30 mm

Dekton 30 mm
12/02/2018 Sofia Nicklasson
In Nyheter

Nu under våren 2018 kommer Cosentino lansera Dekton i 30 mm – det gillar vi verkligen! Dekton i all ära, men även att få en riktigt kraftfull skiva i köket. Vi ser många trender där tjockare bänkskivor är på ingång. Den lanseras inledningsvis i fem olika färger; Danae, Doomos, Halo, Sirius och Zenith.

Vi fick som enda stenhuggeri i Sverige chansa att provsåga Dekton 30 mm med en ingenjör från Spanien. De kom en representant från Cosentino Sverige och en från Cosentino Spanien för att tillsammans testa denna otroligt hårda och tjocka råskiva. Alla var väldigt spända på hur det skulle gå. Vi för att vara utvalda att får testköra denna och ingenjören från Spanien ville såklart ta med sig goda testresultat tillbaka till Spanien. Det fick hon också! Vi sågade först i Danae, vilket gick väldigt fint. När det var klart frågade hon lite försiktigt om vi kunder testa Zenith också, eftersom ju ljusare skivan är, desto hårdare är den. Så med det sagt testade vi även den. Denna gången gjorde vi en bönformad bordsskiva, riktigt läcker. Men givetvis väldigt tung!

Det var allt som allt en bra dag. Ingenjören fick god resultat att ta med tillbaka till Cosentinos huvudkontor i Spanien och vi vet nu att vi kan, som en av få stenhuggerier i Sverige, arbeta med Dekton 30 mm.

Halo

Doomos

Sirius

Zenith

Danae