Dekton, Kelya

Dekton, Kelya
14/08/2018 Sofia Nicklasson
In Nyheter

Idag tänkte vi presentera Dekton Kelya. En matt mörk Dekton med oregelbundna ljusa, mjuka och tunna ådringar. Den tillhör Natural Collection och är inspirerad av en svart marmor vilket Cosentino (tillverkaren) har återskapat fantastiskt bra. Läs mer om Dekton här.

Vi har monterat denna sten i flertalet kök. Nedan ser ni två exempel på hur den kan se ut på plats. Vi tycker nog att den gör sig bäst på en köksö. Den ger väldigt fin effekt på stora ytor och ådringarna kommer till sin rätt. Ni kan även se hur skarvarna kan se ut, tunna och fina. Likaså en underlimmad vask och bakkantslist som är 50 mm höga. På vaskbilden ser ni många hål som vi gjort i stenen, det är bland annat två hål för blandare (ett för handtag och ett för kranen), diskmaskinsavstängning, avfallskvarn och diskmedelspump.

På ett av köken är det även gerade kanter. Dekton är ett material som är nytt i branschen, en keramisk skiva. Den är slag och reptålig samt klarar höga temperaturer. Det man ska tänka på om man väljer en Dekton är att den inte är genomgående. Alltså, mönsterbilden går inte ner på kanterna på bänkskivan. Det gör den däremot på Silestone och Natursten.

Men det finns ett sätt att undgå detta, och det är att göra gerade pålimmade kanter. Det innebär att vi limmar på en kant som är 40-80 mm, så att bänkskivan ser tjockare ut än vad den egentligen är. Sedan bygger vi enkelt upp underifrån så att det blir en snygg helhetsbild. Just på detta köket är den gerade kanten 40 mm.

 

Kelya