Mönsterpassad avrinningsyta

Mönsterpassad avrinningsyta
24/08/2018 Sofia Nicklasson
In Nyheter

Det finns en mängd olika varianter av vaskar och hur dessa kan monteras på en bänkskiva. Vanligast hos oss är underlimmad, alternativt underfräst. Det innebär att vasken limmas under stenen utan att något rostfritt (eller annat material som vaken är gjord av) syns på ytan på bänkskivan. En annan variant är planmonterad. Då fräser vi ut lite i stenen så att vasken och stenens yta är helt i samma nivå.

Just nu har vi sett trender att det är mindre och mindre vaskar med avrinnings- och avställningsyta (även kallar Drain Board). Många uppskattar att kunna diska en stekpanna t.ex. och lägga den på avrinningsytan för att torka bredvid vasken. Det finns en lösning för detta i sten. Som ni ser på bilderna nedan har vi försänkt stenen med ca 4 mm runt vasken. Det är unikt för oss på Stone Systems. Våra erfarna produktionsarbetare vet vad man kan göra och inte göra med stenen. De är inte heller rädda att prova nytt 🙂 Då kan man göra nya fräcka saker!

Nedan är en Eternal Calacatta Gold (Silestone) tillsammans med en vask och blandare från Blanco i ett kök från Sie Matic. Vi samarbetar med alla de stora vasktillverkarna. Det som höjer effekten av avrinningsytan och vasken är mönsterpassningen i stenen. Det är få som klarar av att behålla stenen i ett stycke medan den försänks. Ni ser hur ådringen i stenen går genom hela bänkskivan och avrinningsytan upp på stänkpanelen. Även det är mycket skickligt gjort av våra produktionsarbetare!

 

Eternal Calacatta Gold