Några monteringar

Några monteringar
13/08/2019 Sofia Nicklasson
In Nyheter

Ja, det var ju ett tag sedan jag skrev här, men jag får väl ärligt säga att annat har tagit upp min tid. Innan sommaren var det (som vanligt) mycket som skulle levereras och monteras. Hur blir det alltid så? Oh well, det är ju ett angenämt problem 😉

 

Jag tänkte därför dela med mig av några monteringar som vi gjort på senaste tiden.

Här är en Royal Reef, blank, 20mm hos en kund utanför Malmö. Denna ordern har även brolösning (även kallat vattenfall) på var sida om köksön och en bakkantslist på L-delen i köket. Royal Reef är en kvartskomposit som är en imitation av en kalksten. Grå och beige i färgen och svagt mönstrad.

Klicka här för mer bilder på Royal Reef

 

Här är en Nero Assoluto, matt, 40mm. Stenen lyfter verkligen spiselkransen och gör den pampigare. Tjockleken gör också att det blir mer rejält, en tunnare sten hade nog sett lite mesig ut.

Klicka här för mer bilder på Nero Assoluto

 

Ber om ursäkt för den dammiga bänkskivan, men det blir dessvärre så på större byggplatser. Detta är en Negro Tebas, blank, 20mm. Läckert med vald stänkpanel, dock harjag inte mer info om den. Med N-Boost blir den svarta färgen mer intensiv och avstötande från vätskor.

Klicka här för mer bilder på Nero Assoluto

Kanske vår mest sålda och populära sten från Silestone – Lagoon, blank, 20mm. En ljus och lagom mönstrad sten som passar till de flesta färger på luckor och kök. Personligen hade jag nog föredragit en stänkpanel till detta, men det kom säkert ett fint kakel till.

Klicka här för mer bilder på Lagoon

Detta är skönheten Eternal Marquina, suede, 30mm. Inspirerad av en svart marmor med svart djup grund och stora tydliga vita ådror. En specialité som vi är riktigt bra på är att mönsterpassa, se hur ådringen går över skarvarna. Riktigt pampig och läcker sten! Suede är Silestones version på matt ytbehandling.

Klicka här för mer bilder på Eternal Marquina

Dekton, denna fantastiska sten som tål så gott som allting. Detta är Dekton Keon, 20mm, en av de som är något genomfärgade. Vi är en av få i Sverige som kan bearbeta Dekton i Sverige. Underlimmad vask och stänkpanel som sluter om fönsterbrädorna. Vilket hantverk!

Klicka här för mer bilder på Keon

En vit Dekton, som är en marmor-imitation – Dekton Tundra, 20mm. En X-Gloss yta med djup och riktigt blank yta. Vit grund och gråa ådringar. Dessutom har kunden valt till bakkantsslister (även kallat skurlister). Dessutom går stenen ut i fönsterkarmen i ett stycke – hur fint?!

Klicka här för mer bilder på Tundra

Coral Clay från Silestone är ytterligare en kvartskomposit som liknar en kalksten. Här med en underlimmad dubbelvask. L-delen går ut från väggen och skapar en bar- och sittdel och gå ner till golvet i en brolösning/vattenfall.

Klicka här för mer bilder på Coral Clay

En klassisk favorit, Carrara-marmor. Här är versionen Carrara C, den som vi säljer oftast. Den är mer regelbunden i mönsterbilden, vitare grund och gråa ådringar. Matt ytbehandling är vanligast och likaså tjockleken 30mm. Fantastisk bit bakom spisen!

Klicka här för mer bilder på Carrara C

En brun Silestone – Iron Bark, blank, 20mm. Lite lagom mönster och en skurlist som klär pelaren. Ibland är det bara så, inget att göra. Sena väggar eller bjälkar. Men allt vi tillverkar är skräddarsytt efter kundernas specifika kök.

Klicka här för mer bilder på Iron Bark

 

Detta var ett axplock av det vi har monterat senaste tiden. Hoppas ni har fått lite idéer på vad ni själva vill ha i ert nytt kök. Det mesta är möjligt, så hojta bara till så hjälper vi er.

 

Ciao!

Sofia och team Stone Systems