Nylansering av färger

Nylansering av färger
24/09/2018 Sofia Nicklasson
In Nyheter

I början av månaden åkte några av oss upp till Göteborg för att gå på lanseringsevenemang av nya färger. Cosentino har tagit fram fem nya Silestone och sex nya Dekton. Så fint de hade gjort! De hade satt en sten i fokus för ett rum som de inrett. Så de ledde besökarna genom “ett hus”. Först kom vi in i hallen där en färg var på display med klädhängare, skohyllor och ytterkläder. Vidare till sovrummet, där en säng med kuddar och täcke stod upp mot en annan av de nylanserade stenarna. Vi fick även besöka vardagsrummet, badrummet, barnrummet, garaget, uterummet osv. Väldigt läckert sätt att visa stenarna på! Dessutom var det invigning av deras nya lokaler. Alla material på alla möjliga platser och i olika konstellationer. Det fanns Dekton som väggbeklädnad, Natursten som bord och Silestone badrum.

När vi var och besökte Cosentino i Spanien kom vi in i ett rum med bara en masa provbitar, ett så kallat Sample Room. Ett sådant rum hade de tagit fram även i Göteborg. Det är mängder med provbitar i alla material, Silesone, Dekton och Sensa. Sen kan man ta med sig en provbit som man tycker är spännande och lägga på en slags scanner/avläsare. Då läser datorn av var det är för sten och du får upp namnet på en skärm tillsammans med bilder. Den stenen i närbild, som råskiva och installerad i ett kök eller på andra platser, just för att man ska kunna få en rättvisande bild av stenen. Det är mycket som är bra med detta. När man står där är det svårt att uppskatta hur stor mönsterbilden är eller hur den kan tänkas se ut i ett kök. Detta vill vi också försöka underlätta med genom våra produktsidor här på hemsidan. Kunden får en känsla i butikerna hur färgen är och hur ytan känns, men i övrigt är det svårt att få en rättvisande bild. På vår hemsida har de flesta stenar både en miniatyrbild tagen från stenen, en bild på råskivan i helhet och minst en miljöbild så man kan se hur stenen är installerad i ett kök.

Det är alltid kul att komma till Cosentino. Att se alla dessa stenar, rad efter rad. Det är mäktigt! Vi passade även på att kolla ut några fina Carrara (Marmor) som vi bokade upp till oss. Sen är det såklart trevligt att träffa de anställda på Cosentino och kollegor som också tillverkar bänkskivor i sten runt om i landet. Men framförallt återförsäljare som också kommit för att se nyheterna som lanserats. Alla i en salig blandning tillsammans med musik och god mat.

 

Produktsidor för respektive sten kommer inom kort. Tills dess får ni gärna kika in på Cosentinos hemsida.  Nedan ser ni namnen på de nya färger som lanserats:

Dekton: 

 • Kira
 • Vera
 • Soke
 • Lunar
 • Kreta
 • Laos

Silestone: 

 • Silver Lake
 • Brooklyn
 • Classic Calacatta
 • Eternal Emperador
 • Desert Silver