Om oss

Stone Systems of Sweden

Sedan starten för mer än två decennier sedan har Stone Systems klätt svenska kök med bänkskivor i alla dess färger och former. Det gör att vi har en ytterst stor erfarenhet i Sverige som tillverkare av bänkskivor i sten. Vår erfarenhet, ambition och yrkeskunskap gör att vi kan utarbeta lösningar för ditt kök som är uppdaterad inom det senaste inom design och materialval. Vår maskinpark och produktion ligger i Frihamnen i Malmö och vi levererar och monterar bänkskivor till kunder i hela Sverige.

Vi har ett nära samarbete med Cosentino SL som erbjuder Silestone, vilket består av 94% naturlig kvarts och Dekton som är en exklusiv blandning av råvaror som genomgår en högteknologisk process, samt natursten som vi hämtar direkt från stenbrotten i Italien. Vi är en av få stenhuggerier i Sverige som kan bearbeta Dekton då det är så oerhört hårt och svårhanterat. Stone Systems startades en gång i tiden av Cosentino men köptes upp av två vänner i början av 2010. Sedan september 2017 är bolaget familjeägt.


Vilka vi är

Stone Systems of Sweden AB startades i september 2017 efter att ett tidigare företag var i behov av en nystart. Vi har en fabriksenhet i Malmö och mått- och monteringsteam i Stockholm och Göteborg, men levererar och monterar i hela Sverige. Stone Systems är idag ett familjeägt företag med utgångspunkt i Malmö. Våra medarbetare har en unik känsla för sten vilket är ytterst viktigt då det är ett hantverk i varje detalj, från måttning, ritning, produktion och montering.

Vad vi gör

Ditt kök är en stor investering och vår ambition att med våra återförsäljare vara en pålitlig partner och hjälpa dig att finna vad du vill ha, guida dig genom materialval, färg, yta, kanter och utförande.  Huvudsakligen så mäter, producerar och monterar vi köksbänkskivor i sten men vi tillverkar även badrumslösningar, golv, trappor, duschväggar, bordsytor, m.m. Egentligen allt som är plant och i sten.

Hur fungerar det?

Innan order:

  • Gå in till en av våra återförsäljare och be om en offert.
  • Vi ger en preliminär, men oftast exakt, prisuppgift.
  • Ni accepterar eller reviderar offerten.

Efter order:

  • Vi tar kontakt med er och bokar in en tid för måttagning.
  • Inom tio arbetsdagar efter måttagningen monteras i regel bänkskivan.

Se vårt sortiment